Brugklassers achter het stuur gezet voor eerste rijles

De eerstejaars van het Emmer Hondsrug College letten in het verkeer voortaan beter op. Dat beloofden ze allen na hun eerste rijles, in de rijsimulator. Het doel van de rijlessen was om leerlingen te wijzen op hun eigen fietsgedrag. En met succes.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Eerste rijles zorgt voor besef

Tijdens de les in de simulator kregen de elf- en twaalfjarigen vooral situaties voorgeschoteld met lastige fietsers. Denk hierbij aan fietsers die met z’n drieën naast elkaar fietsen of met losse handen rijden. Voor de eerstejaars de normaalste zaak van de wereld. Tot ze achter het stuur van de simulator plaatsnemen. Inés Leunge vertelde de ZuidOosthoeker hierover: “Fietsers kunnen best gevaarlijk zijn voor auto’s, want ze letten niet echt op anderen in het verkeer, merkte ik. Daar dacht ik nooit aan. Als ik op de fiets zit wil ik echt rekening houden met de auto’s. Hoe lang ik dat ga volhouden? Dat weet ik niet maar ik ga zeker mijn best doen.”

Succes

Ben den Hamer, teamleider van het Hondsrug College, is tevreden over het effect van de lessen. “Ze snappen nu dat een automobilist vaak het zweet in de handen heeft staan als hij weer eens een groep onvoorspelbaar slingerende fietsers tegenkomt. Hopelijk gaan ze er rekening mee houden.”

Bron: ZuidOosthoeker