Meer automobilisten staan open voor elektrisch rijden

Elektrisch rijden is iets wat steeds meer automobilisten overwegen, blijkt uit onderzoek van I&O Research. Een op de vijf automobilisten die het komende jaar een nieuwe auto wil aanschaffen, kijkt ook naar een volledig elektrisch model.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Stijgende lijn

Een op de vijf automobilisten overweegt een elektrisch model, slechts 1,7 procent weet nu al zeker dat de volgende auto een elektrische wordt. Een klein percentage, toch zit er een flinke opwaartse lijn in. Zo was dit aantal in 2015 nog maar 0,3 procent. Volgens I&O Research zouden 50.000 mensen kunnen besluiten om een elektrische auto te kopen. Janneke Dijkers, van I&O research, vertelt het AD hier het volgende over: “Kandidaat-kopers zijn enthousiast over de milieuvoordelen van elektrisch rijden én - minsten zo belangrijk - de actieradius van de elektrische auto’s verbetert.”

Actieradius

De komende jaren zal de gemiddelde actieradius verder omhoog gaan. Nu is het standaard dat je met een elektrische auto 200 kilometer kunt rijden voordat deze aan de laadpaal moet. Topmodellen redden de 500 kilometer. 

Meer animo

Dat de elektrische auto in populariteit stijgt, is ook te zien aan de feitelijke verkoopcijfers. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland waren er 11.402 elektrische auto’s op de weg te vinden op 31 augustus 2016. Dat zijn er ruim 2.000 meer dan aan het begin van het jaar. Het aantal verkochte elektrische auto’s is de afgelopen maand daarnaast voor het eerst goed geweest voor meer dan 1 procent van de totale autoverkoop. 

Bron: AD