Campagne fietsverlichting voor jongeren van start

fiets lamp

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat startte vorige week met de nieuwe publiekscampagne over het belang van goede fietsverlichting. Afgelopen weekend is de wintertijd in gegaan, en vanaf vandaag beginnen ook de scholen in het midden en zuiden van Nederland weer.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Daarom heeft minister Van Nieuwenhuizen het startsein gegeven voor de campagne AAN in het donker, vooral bedoeld om jongeren aan te sporen fietsverlichting te gebruiken. Andere weggebruikers zien dan beter waar je fietst. 

Van Nieuwenhuizen: "De dagen worden korter en ondanks corona moeten mensen in het donker op de fiets voor school of werk. En dan gaat het om zien en gezien worden. Dus: ga AAN in het donker, doe je licht aan en kom weer veilig thuis."

Campagne

De overheid trekt in de campagne voor de fietsverlichting op met verschillende andere (maatschappelijke) partijen. Net als het ministerie dragen gemeenten, provincies, ANWB, TeamAlert, VVN, Fietsersbond, politie, RAI Vereniging, Bovag en de regionale organen verkeersveiligheid (ROV) de boodschap over het belang van fietsverlichting uit via radio, posters, sociale media en verschillende activiteiten. 

Ook scholen en sportclubs kunnen aansluiten bij AAN in het donker en van de verschillende communicatiemiddelen voor de campagne gebruikmaken. De campagne loopt tot en met december.