CBR blijft ook in 2019 examinatoren werven

Het CBR heeft de afgelopen drie jaar 226 nieuwe examinatoren aangenomen, waarmee het totaal aantal met een derde is toegenomen tot 650 mensen. Belangrijkste doel van het CBR hiermee, is het verkorten van de wachttijden voor de examens. Het CBR streeft naar een maximum van zeven weken.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het CBR wil ervoor zorgen dat rijscholen acceptabele termijnen hebben om rijexamens te reserveren. Vorig jaar liepen de wachttijden voor de zomer plaatselijk op tot wel vier maanden voordat kandidaten konden afrijden. „We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om veel nieuwe collega’s te verwelkomen. In 2016 en 2017 in totaal 120; vorig jaar hebben we 106 examinatoren aangenomen. Dat is in deze krappe arbeidsmarkt een hele prestatie”, vertelt Nathalie Dingeldein van het CBR in de Telegraaf.

We zijn er nog niet

 „Velen van hen zijn al aan de slag en een aantal rondt begin dit jaar de opleiding af. Die gaan vanaf februari aan de slag. In totaal hebben we nu zo’n 650 examinatoren; dat betekent dat het gezelschap sinds 2015 met een derde is gegroeid.”„Maar we zijn er nog niet, ook dit jaar gaan we door met werven om de grote vraag naar examens goed aan te kunnen”, vervolgt Dingeldein. „We denken het komende jaar nog zo’n zeventig examinatoren aan te nemen.”

Meer via »