CBR en RDW in finale Automotive Innovation Award

CBR schrapt 44 arbeidsplaatsen

Het CBR en de RDW staan in de finale van de Automotive Innovation Award met het experiment ‘het voertuigrijbewijs’ in de categorie ‘Challenging Concepts’. De verkiezing is op 11 februari 2019.

VERJO

— Advertentie —

CBR, RDW, Rijkswaterstaat en RobotTUNER werken aan het voertuigrijbewijs: het rijexamen voor de zelfrijdende auto. Hier legt niet de bestuurder, maar de software examen af. Er wordt gestart daarbij met een heel simpel voertuig, dat een paar kilometer zelfstandig rijdt op een vaste route op de openbare weg. Het gaat in eerste instantie om de ontwikkeling van een methodiek voor het examineren van een zelfrijdend voertuig. Zodoende krijgt het voertuig alleen voor de gedefinieerde, af te leggen route, het rijbewijs.

Over Automotive Innovation Award

De Nederlandse automotive sector is dynamisch en innovatief. Via Stichting Automotive Innovation Award willen ANWB, AutomotiveNL, BOVAG, LeasePlan, RAI Vereniging en Roland Berger meer bekendheid geven aan de innovatiekracht van de sector. Daarom reikt de stichting prestigieuze awards uit aan veelbelovende innovaties die mobiliteit slimmer, schoner en/of efficiënter maken.