Nieuws voor rijscholen

CBR schrapt 44 arbeidsplaatsen

CBR en RDW in finale Automotive Innovation Award

woensdag 02 januari 2019 | Miranda Schenkhuizen

Het CBR en de RDW staan in de finale van de Automotive Innovation Award met het experiment ‘het voertuigrijbewijs’ in de categorie ‘Challenging Concepts’. De verkiezing is op 11 februari 2019.

Lesautolease.nl (advertentie)

CBR, RDW, Rijkswaterstaat en RobotTUNER werken aan het voertuigrijbewijs: het rijexamen voor de zelfrijdende auto. Hier legt niet de bestuurder, maar de software examen af. Er wordt gestart daarbij met een heel simpel voertuig, dat een paar kilometer zelfstandig rijdt op een vaste route op de openbare weg. Het gaat in eerste instantie om de ontwikkeling van een methodiek voor het examineren van een zelfrijdend voertuig. Zodoende krijgt het voertuig alleen voor de gedefinieerde, af te leggen route, het rijbewijs.

Over Automotive Innovation Award

De Nederlandse automotive sector is dynamisch en innovatief. Via Stichting Automotive Innovation Award willen ANWB, AutomotiveNL, BOVAG, LeasePlan, RAI Vereniging en Roland Berger meer bekendheid geven aan de innovatiekracht van de sector. Daarom reikt de stichting prestigieuze awards uit aan veelbelovende innovaties die mobiliteit slimmer, schoner en/of efficiënter maken.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!