CBR examinatoren brengen boodschappen naar ouderen

CBR rijswijk

Het CBR heeft met de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen en andere maatschappelijke organisaties afgesproken, dat hun examinatoren boodschappen gaan doen voor ouderen die door het coronavirus aan huis zijn gekluisterd.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

ANBO heeft sinds woensdag 11 maart een speciale telefoonlijn voor ouderen. Duizenden ouderen hebben de ANBO de afgelopen dagen gebeld met vragen over het coronavirus of om een praatje te maken omdat ze veel alleen zijn, schrijft de organisatie.

Ook gaven ouderen aan dat ze hulp nodig hadden, onder andere met boodschappen doen. 

Hulp

Daarop heeft het CBR aangeboden dat hun examinatoren daarbij kunnen helpen. De examinatoren kunnen immers door de maatregelen momenteel niet werken. Het CBR wil senioren graag helpen.

Directeur Liane den Haan zegt het fijn te vinden: “ANBO is heel blij met dit aanbod! Daar zijn veel ouderen de komende tijd mee geholpen. Zeker omdat veel mensen nu - door het coronavirus - niet naar de supermarkt kunnen of durven.”

Hoe het werkt:

De ANBO legt uit hoe dit in zijn werk gaat: 

'Als iemand ANBO of een andere organisatie belt met de vraag of we boodschappen voor hem/haar kunnen doen, dan zoeken we contact met het CBR. Zij zoeken een collega in dezelfde regio en deze CBR-examinator neemt vervolgens contact op met de oudere die graag boodschappen wil laten bezorgen. Samen overleggen zij wanneer de boodschappen worden bezorgd en bij het afgeven van de boodschappen legitimeert de examinator zich met zijn/haar CBR pas.

Boodschappen worden contant of via een betaalverzoek betaald. Uiteraard geeft niemand zijn of haar pinpas mee. De CBR-examinatoren houden zich uiteraard aan de RIVM richtlijnen die gelden in verband met het coronavirus. Zo houden zij bij het afgeven van de boodschappen 1,5 meter afstand.'