CBR heeft 80.000 theorie- en praktijkexamens opnieuw gepland

CBR rijswijk

In de eerste vier dagen dat kandidaten en rijscholen een theorie-examen of uitgesteld praktijkexamen opnieuw konden reserveren bij het CBR, zijn er 80.000 boekingen gemaakt. Dat is meer dan 10 keer zo veel als normaal.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het animo om theorie- en praktijkexamen te doen bij het CBR is enorm. Sinds woensdag neemt het CBR weer theorie-examens af. Tot en met 15 mei hebben ruim 4.000 theoriekandidaten al een examen gedaan. 

Praktijkexamens

En vanaf komende maandag starten alle praktijkexamens weer. Bij de praktijkexamens kunnen rijscholen voor hun kandidaten van wie het examen tot 6 mei is uitgesteld, als eerste een nieuw examen boeken. Vooraf zijn maatregelen genomen om alle rijscholen en kandidaten een gelijke kans te geven om hun uitgestelde examens te kunnen reserveren en overbelasting van de systemen van het CBR tegen te gaan.

Uitstelexamens

Zo kunnen opleiders voorlopig alleen de uitgestelde praktijkexamens reserveren die in de periode van 16 maart tot 6 mei zijn uitgesteld. Deze examens worden in de komende 10 weken afgenomen. Rijscholen kunnen de examens stap voor stap reserveren. Vanaf woensdag 13 mei is in anderhalve dag al meer dan 50% van deze examens opnieuw ingepland in de komende 8 weken. Als alle uitgestelde examens gepland zijn, komt capaciteit beschikbaar voor andere examens op de overgebleven plekken of voor de periode daarna.

Ook het aantal mensen dat tegelijkertijd MijnCBR kan bezoeken is beperkt. Dit betekent dat het daardoor langer kan duren tot de kandidaat of opleider een reservering kan maken, een Gezondheidsverklaring kan indienen of de rijschool kan machtigen.