Na 47 jaar is deze rijschoolhouder genoodzaakt te stoppen door corona

RTV oost

De 73-jarige Lucas Bisschop uit Staphorst (Overijssel) moet na 47 jaar het werk neerleggen. Hij valt in de risicogroep en zijn kinderen vonden het een slecht idee. "Ze hadden gelijk. Ik besloot direct te stoppen", zegt Bisschop tegen RTV Oost.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Hij heeft, sinds de oprichting in 1973, zo'n 4,5 miljoen kilometer afgelegd en duizenden leerlingen opgeleid op tot automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en motorrijders. schrijft RTV Oost. Nu moet hij stoppen.

Pijnlijk

Hij deed het, door zijn leeftijd, al wel wat rustiger aan. Maar hij was nog wel elke dag op de weg te vinden om te doen wat hij het liefste deed. Helaas durft hij door het coronavirus het risico nu niet meer aan. "Ik had er niet zo'n goed gevoel over. Ik zit in de risicogroep en dicht op elkaar in de auto. Ik twijfelde wel. Mijn kinderen zeiden afgelopen weekend dat ze het een buitengewoon slecht idee vonden dat ik weer zou starten. Ze hadden gelijk", zegt hij. 

Het is pijnlijk om te stoppen en hij schiet tijdens het interview vol. Zijn 35 leerlingen draagt hij over aan rijschool Kornelis Meesters, ook uit Staphorst. Hij mag ook tijdelijk de lesauto van Bisschop gebruiken. Bekijk hieronder het interview.