CBR kondigt maatregelen voor herstart aan

CBR

Het CBR heeft maatregelen afgekondigd om een herstart van examens in goede banen te kunnen leiden.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het CBR verwacht bij de herstart van examens grote druk op het gebruik van TOP Internet. Om de functionaliteit, performance en stabiliteit zoveel mogelijk te waarborgen passen ze een aantal maatregelen toe. Deze gelden voor alle gebruikers van TOP en alle examenproducten. Hiermee willen ze een overbelasting van het systeem voorkomen en ervoor zorgen dat de beschikbaarheid van TOP voor iedereen optimaal blijft. Ze doen daarmee ook een beroep op alle opleiders en gebruikers van TOP om hier in de bedrijfsvoering rekening mee te houden. 

Inactief

Zo verkort het CBR de tijd dat een gebruiker inactief kan zijn in TOP van 30 naar 15 minuten. Na 15 minuten wordt u automatisch uitgelogd. Dit zorgt voor een betere beschikbaarheid voor andere gebruikers van TOP.

Daarnaast verscherpen ze de procedure van het maximum aantal bevragingen in ‘zoeken capaciteit’ aan. Hierbij krijgt een opleider een waarschuwing bij het naderen van het maximum. Zodra dit maximum wordt overschreden dan volgt een blokkade tot de volgende dag, zoals ook nu in het huidige sanctiebeleid staat. We stellen de grenswaarden op de functie ‘zoeken capaciteit’ naar beneden bij. Opleiders krijgen bij 350 bevragingen een waarschuwing. Bij 400 bevragingen volgt een blokkade van de opleider op TOP tot de volgende dag.