'CBR moet gedupeerden storing kosteloos stellen'

Er zijn de afgelopen dagen duizenden theorie-examens afgelast wegens een grootschalige technische storing in de nieuwe computersystemen van het CBR. BOVAG heeft het CBR om opheldering gevraagd en verzoekt om de gedupeerde kandidaten niet alleen met voorrang opnieuw in te boeken, maar ook schadeloos te stellen, zo stelt het bedrijf.

VERJO

— Advertentie —

Kosten

“Hoewel het CBR ongetwijfeld alles op alles zet om de storing te verhelpen en de gedupeerden met voorrang inplant voor een volgend examen, dient men zich te realiseren dat al deze kandidaten daarvoor extra kosten maken. Sowieso in de vorm van reiskosten, maar ook door bijvoorbeeld opnieuw vrije uren van het werk op te moeten nemen. Het lijkt ons dan ook niet meer dan gepast dat het CBR naast een nieuwe, spoedige examendatum ook het examengeld terugstort”, aldus Frans Bastiaansen, manager BOVAG Rijscholen

Storing

Sinds september 2014 wordt het zogenaamde iTEC-examen, oftewel ‘theorie-nieuwe-stijl’ in de CBR-centra afgenomen via touchscreens. Door de computerstoring was het afnemen van deze examens dagenlang onmogelijk.