CBR ondertekent convenant voor veilig gebruik ADAS

Deze week ondertekende Petra Delsing namens het CBR het ADAS-convenant. De ondertekenaars hiervan willen zich gezamenlijk inzetten om het veilig gebruik van ADAS de komende drie jaar met minimaal 20 % te verhogen.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems) kunnen positief bijdragen aan de verkeersveiligheid. Voorwaarde is wel dat de mens goed met de ondersteunende systemen om kan gaan. Een grotere uniformiteit in deze systemen helpt daarbij.

Grotere rol ADAS rijexamen

Het CBR vindt het belangrijk dat ADAS veilig en verantwoord gebruikt worden. Het CBR: “En dat start bij de beginnende bestuurder. Onze examenkandidaat. Daarom sluiten wij ons van harte aan bij de ADAS-alliantie. Om het gebruik van ADAS tijdens het rijexamen een grotere rol te kunnen geven, nu staan we alleen het gebruik van rijnaakondersteunende systemen toe, doen we samen met TU Delft en andere partijen onderzoek naar veilig en verantwoord gebruik van ADAS.

Landelijk actieplan

Petra Delsing richt zich de komende maanden onder andere op het uitwerken van een omgevingsanalyse voor het landelijk actieplan voor het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 en de CBR-onderzoeksagenda. Vanuit die rol tekende ze het ADAS-convenant..