CBR schakelt extra medisch adviseurs in

Om de wachttijden bij het aanvragen van de gezondheidsverklaring verder te verkorten heeft het CBR besloten om extra medisch adviseurs in te schakelen. Het CBR wil zo snel mogelijk voldoende medisch adviseurs in huis hebben. Dit op aandringen van minister Cora van Nieuwenhuizen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het CBR zegt ervoor te zorgen dat op korte termijn het aantal experts kan worden uitgebreid, dat er efficiënter zal worden gewerkt en dat ook op de lange termijn alles in orde is. De problemen die burgers ondervinden bij het CBR komen vooral omdat het niet lukt de gezondheidsverklaringen op tijd te beoordelen. Daarnaast is er doordat mensen, op verzoek van het CBR, massaal hun gezondheidsverklaring en nieuwe rijbewijs vroeg aanvragen, een enorme extra vertraging ontstaan door de vele aanvragen.
Orde op zaken

Minister van Nieuwenhuizen kondigt aan alles scherp in de gaten te houden en erop toe te zien dat de voorgestelde maatregelen door het CBR worden uitgevoerd. Eerder riep ze de instelling al op orde op zaken te stellen.

Het CBR krijgt intussen steeds meer schadeclaims van ouderen die al maanden zitten te wachten omdat hun rijbewijs niet wordt verlengd en intussen oplopende kosten maken door o.a. vervangend vervoer te zoeken. Sinds april is het aantal schadeclaims verdriedubbeld. Er zouden al 453 verzoeken zijn binnengekomen.