CBR sluit 22 rijtestlocaties definitief

Na een grondige evaluatie heeft het CBR besloten 22 locaties voor rijtesten definitief te sluiten. Dit met uitzondering van de locatie in Winschoten, deze wordt heropend.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Om efficiënter te werken neemt het CBR sinds 1 januari 2017 op minder locaties rijtesten af. In 3 fases is het aantal locaties van 53 naar 30 gegaan. Om het effect van het sluiten van de rijtestlocaties te meten, heeft het CBR via een online enquête klanten en rijopleiders, die in het 1e, 2e of 3e kwartaal een rijtest hebben gedaan, gevraagd naar hun ervaringen.

Deelnemers willen zelf locatie kiezen

Uit de test is naar voren gekomen dat 74 procent van de deelnemers het prettig vindt om zelf een locatie uit te mogen kiezen. Ruim een kwart koos voor een locatie verder weg. Een meerderheid van 54 procent vindt het geen bezwaar om verder te moeten reizen als de procedure daardoor korter wordt. De meeste deelnemers, 84 procent, vonden de rijtestlocatie goed te vinden.

Locatiebesluit definitief

Op basis van de resultaten van de evaluatie en na overleg met de brancheverenigingen BOVAG, FAM en VRB is besloten dat het voorgenomen locatiebesluit definitief wordt en de gesloten locaties niet heropend worden. Uitzondering hierop is de rijtestlocatie Winschoten. Gelet op de geografische ligging in combinatie met het hoge volume van het aantal rijtesten in deze regio wordt deze locatie heropend. Het CBR onderzoekt momenteel per wanneer deze heropening mogelijk is en wat er voor nodig is.