CBR start campagne om ouderen digitaal te krijgen

Het CBR start deze maand met een campagne om ouderen te stimuleren hun Gezondheidsverklaring online in te dienen. Voor mensen vanaf 75 jaar die hun rijbewijs willen verlengen is dit altijd de eerste stap.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

CBR:”We stimuleren al onze klanten al langer om hun Gezondheidsverklaring online in te dienen. Dit werpt vruchten af. Bijna 75% stuurt online een Gezondheidsverklaring in. De online route versnelt het proces. Een via mijn.cbr.nl ingevulde Gezondheidsverklaring wordt direct ontvangen en is minder foutgevoelig. Sinds kort kunnen artsen de resultaten van hun onderzoek ook direct met het CBR delen via het digitale platform ZorgDomein. Doordat we bij veelvoorkomende ziektebeelden werken met automatische protocollen hebben veel klanten zo direct duidelijkheid."

Steeds meer ouderen digitaal

"We zien dat steeds meer ouderen de digitale weg bewandelen. In 2016 deed nog slechts 18% van de ouderen de aanvraag online, inmiddels is dit gestegen naar 35%. Hoewel op papier aanvragen mogelijk blijft, blijkt uit onderzoek van het CBR dat ouderen best bereid zijn digitaal te gaan, bijvoorbeeld als het sneller is. De campagne bestaat uit advertenties en advertorials in diverse tijdschriften en TV-gidsen gericht op ouderen en een filmpje op tv-schermen in wachtkamers van zo’n 1000 huisartsen. Vanwege drukte bij het CBR sturen we sinds kort mensen van 75 jaar en ouder, 5 maanden voordat hun rijbewijs afloopt, een bericht met het advies online een Gezondheidsverklaring in te vullen. In alle uitingen wordt verwezen naar www.cbr.nl/75plus. Op deze webpagina leggen we met filmpjes stap voor stap uit wat iemand moet doen om zijn rijbewijs te verlengen.”