RIS-praktijkboek VekaBest weer helemaal up-to-date!

De nieuwste versie van het praktijkboek voor de Rijopleiding in Stappen (RIS) is geheel herzien. Het RIS-team van VekaBest heeft het praktijkboek kritisch tegen het licht gehouden en aangepast aan de huidige tijd. Zo zijn bijvoorbeeld ADAS-systemen in het boek opgenomen en is het boek nu ook geschikt gemaakt voor de automaatopleiding.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Jarenlang hebben veel leerlingen met volle tevredenheid het RIS-praktijkboek van VekaBest voor hun praktijkopleiding gebruikt. Het boek wordt gewaardeerd om de begrijpelijke taal en de overzichtelijke opbouw. Voor uw leerlingen is dat prettig; op die manier is het voor hen gemakkelijker om zich voor te bereiden op de volgende rijles. Daaraan is niets veranderd.

Nieuw: ADAS-systemen

Nieuw in het RIS-boek is de toevoeging van ADAS-systemen. De moderne auto kent steeds meer geavanceerde hulpsystemen die de bestuurder helpen bij zijn verkeerstaak. Aan de rijinstructeur de schone taak deze hulpsystemen in de praktijkopleiding op te nemen en de leerling er kennis mee te laten maken. De herziene versie van VekaBest maakt die taak een stuk gemakkelijker; de meest voorkomende ADAS-systemen zijn overzichtelijk in het boek opgenomen met een heldere uitleg.

Uniek: controleoefeningen

Wat het RIS-praktijkboek van VekaBest uniek maakt zijn de controleoefeningen. Overzichtelijk en gegroepeerd per script is een groot aantal oefeningen beschreven die u met uw leerling kunt doen om het script aan te leren, eigen te maken en te veralgemeniseren. Deze controle-oefeningen zijn nu uitgebreid met nieuwe oefeningen, gebaseerd op de ADAS-systemen. Al spelenderwijs leert uw leerling deze systemen met het nieuwe boek kennen.

Nu ook voor de automaat!

Het nieuwe VekaBest-praktijkboek kan nu ook gebruikt worden voor de automaatopleiding. Hoewel de meeste lesauto’s nog handgeschakeld zijn, rukt de automatische versnellingsbak op in het Nederlandse wagenpark. Het praktijkboek is hierop nu aangepast. De afwijkende toepassingsregels voor de automaat zijn duidelijk weergegeven. De leerling zal dit direct herkennen aan het icoontje ‘automaat’. En voor de ‘schakelleerlingen’ is meteen duidelijk dat het niet voor hen bedoeld is.

Kortom, een praktisch en modern praktijkboek, geschikt voor iedere praktijkopleiding.

Voor meer informatie belt u VekaBest of neemt u contact op met één van de vertegenwoordigers van VekaBest:
Anne Postmus: 06 53 33 03 00‬
Willian Wouters: 06 53 11 77 90‬
Marinus van Schijndel: 06 53 10 43 97‬
Huug Jansen: 06 51 36 09 73‬