CBR verduidelijkt overzicht wachttijden rijexamens

Mede op aangeven van klanten heeft het CBR de overzichten van de wachttijd voor het autorijexamen verduidelijkt op zijn site.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Vanaf nu kun je gemakkelijker zien hoelang je moet wachten op een rijexamen op de website van het CBR. Op een tekening van een landkaart kun je meteen zien wat de gemiddelde wachttijd in Nederland is op dit moment. Dat kun je ook bekijken voor jouw examenplaats door te klikken op de betreffende provincie. Dit geldt zowel voor examens en toetsen als voor herexamens. Verder is de uitleg van de wachttijd korter en bondiger gemaakt.

 

Binnen zeven weken examen

Het CBR streeft ernaar dat het eerste praktijkexamen voor de auto binnen zeven weken kan worden gereserveerd en herexamens binnen vijf weken. Deze termijnen zijn afgesproken met de rijschoolbranche en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Actuele wachttijden

In de week van 23 tot en met 28 oktober was de landelijke wachttijd 4.9 weken voor de eerste examens. Voor de herexamens was dat 2,9 weken. Deze termijnen kunnen per examenplaats hoger of lager uitvallen.

Weekgemiddelden

De aangegeven wachttijd in de CBR-overzichten kan steeds veranderen door tussentijdse reserveringen en annuleringen. Het ene moment kan de wachttijd op vijf weken liggen en het andere moment op vier of zes weken. Om het beeld zo betrouwbaar mogelijk te maken, drukt het CBR de wachttijd uit in weekgemiddelden.

Kijk voor meer informatie en de actuele wachttijden op de website van het CBR of klik op de link hieronder.

Website CBR »