CBR: 'Voorrang op wachtlijst theorie-examen? Dan is het een oplichter'

CBR theorie

Het CBR heeft gemeld dat er oplichters actief zijn die verkorte wachttijden beloven voor een theorie-examen. CBR-directeur Alexander Pechtold zegt tegen het programma Opgelicht dat de oplichters mogelijk al duizenden slachtoffers hebben gemaakt.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het CBR heeft een flinke wachttijd zitten op theorie-examens. Door de coronacrisis konden er geen examens worden afgenomen en nu is er een achterstand die moet worden weggewerkt. Oplichters proberen hier een slaatje uit te slaan, laat het CBR aan Opgelicht weten. 

Pakket met 'voorrang'

De oplichtende bedrijven bieden een pakket aan met een cursus en theorie-examen en voorrang  op de wachtlijst. Dan wordt er gezegd dat door een voorrangsregeling het mogelijk is om de kandidaat eerder in te plannen. 

Maar als het geld is overgemaakt en het examen moet worden ingeboekt, krijgt de kandidaat een paar dagen voor het examen een bericht dat het niet door kan gaan en komt alsnog onderaan de wachtlijst. 

Alarmbellen

Pechtold zegt hierover tegen het programma: "De wachttijd is zo'n twee à drie maanden. Als dit soort bedrijven beloven dat je binnen een maand bij ons terecht kan, moeten er alarmbellen afgaan." Opgepast dus.