Chauffeur verhuisbedrijf aangehouden zonder rijbewijs op A27

Politieagenten hebben donderdag op de A27 ter hoogte van Oosterhout een bestuurder van een verhuiswagen van een landelijk verhuisbedrijf betrapt op rijden zonder rijbewijs. Ook was zijn apk verlopen en had het bedrijf geen vergunning voor het vervoeren van goederen over Nederlandse wegen.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De man heeft aan de agenten verteld dat hij geen enkel rijbewijs had "en nooit heeft gehad ook". Hier hielden zijn problemen niet op, want al snel kwamen de agenten er achter dat de man geen registratiekaart van de tachograaf had. "Hij wist ook niet hoe een tachograaf werkt", aldus de politie. De man heeft meerdere boetes gekregen. Het totaalbedrag komt boven de 2.000 euro. De man werd in 2017 ook al eens betrapt op rijden zonder rijbewijs.
 

Boetes voor verhuisbedrijf

Ook het landelijke verhuisbedrijf waar de man voor werkt, ziet fikse boetes tegemoet, zo legt de politie uit. Voor de verlopen apk wordt een proces-verbaal opgemaakt en de boete bedraagt ongeveer 800 euro. "Voor het niet gebruiken van de tachograaf krijgt het bedrijf een boete van 4.400 euro", aldus de politie. Daarnaast zegt de politie dat de kwestie van de ontbrekende vergunning "wordt doorgezet" naar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). "Gebruikelijk is dat dit resulteert in een boete voor het bedrijf van 4.300 euro."

 

Via »