Nieuws voor rijscholen

transport

Antwerpse transportbedrijven frauderen met ‘spookvestigingen’ in het buitenland

vrijdag 22 maart 2019 | Miranda Schenkhuizen

Verschillende Antwerpse transportbedrijven frauderen met nepbedrijfjes in het buitenland. Dat zegt de transportvakbond BTB. De transportbedrijven openen ‘spookvestigingen’ in landen als Roemenië en Slowakije, waardoor ze werknemers uit deze landen aan kunnen nemen voor een salaris ver beneden het minimumloon in België.

Lesautolease.nl (advertentie)

ATV wijde hier vandaag een item aan. De vakbond stelde vandaag het Zwartboek Sociale Dumping voor. Door spookbedrijven op te richten in bijvoorbeeld Slovakije laten transportfirma's Oost-Europese truckers rijden voor bodemprijzen. ATV spreekt van menselijke uitbuiting en oneerlijke concurrentie voor Belgische chauffeurs.

Naast het inhuren van goedkope chauffeurs zouden de ‘spookbedrijven’ ook gebruikt worden voor het verstrekken van valse rijbewijzen. Journalisten van ATV konden zo voor 90 euro aan een vals rijbewijs komen.

Klik hier om de uitzending van ATV te bekijken

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!