Dagen boeteloos hard rijden

Snelheidsduivels zullen deze week minder streng worden gecontroleerd op de Nederlandse wegen. Veel controleapparatuur van de politie is namelijk veel minder streng afgesteld. Zo kan er op vele locaties 20 en zelfs 30 kilometer te hard gereden worden, zonder hiervoor een boete te krijgen, zo meldt dagblad de Metro.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

Actie

Medewerkers van de politie voeren al weken acties om op die manier meer salaris af te dwingen. Een van deze acties heeft betrekking op het coulancebeleid ten opzichte van burgers die overtredingen begaan. Politiemensen duperen de staatskas door minder bekeuringen uit te schrijven.

20 kilometer harder

Uit gegevens van de politiebonden, verenigd in het Landelijk Actiecentrum, blijkt nu onder meer dat veel controleapparaten waarmee agenten de snelheid van auto’s meten anders staan afgesteld. Bij radarcontroles, als die al worden uitgevoerd, staat de drempelwaarde 20 km hoger dan gewend. Stel je voor dat deze normaal op 80 kilometer per uur staat, staat deze nu op 100 kilometer per uur. Bij controles met laserguns, zou zelfs pas bekeurd en staande gehouden vanaf een overschrijding van 30 kilometer per uur.

Voor de vaste camera’s is gekozen ze op dezelfde snelheid afgesteld te laten, omdat dit anders te gevaarlijke situaties zou kunnen opleveren.

Soepeler

Er blijkt verder dat er ook minder streng wordt omgegaan met het niet dragen van een gordel en niet handsfree bellen. Daarbij wordt gekeken of het op dat moment echt wel gevaarlijk is.

Strijd

Politiemensen strijden al maanden, tevergeefs, voor meer salaris en betere vergoedingen voor onregelmatigheidsdiensten. Bovendien willen zij een beloning zien voor het doorstaan van een reorganisatie. Toch blijft de minister van Veiligheid en justitie voet bij stuk houden. Er is simpelweg volgens hem geen geld voor loonsverhogingen en vergoedingen.