Dation lanceert nieuwe module voor ADR opleidingen

Begin 2015 heeft rijschoolsoftware-leverancier Dation een module gelanceerd om de planning van beroepsopleidingen en Code95 sneller en eenvoudiger in te richten. Met deze software kunnen rijscholen alle beroepsopleidingen plannen, administreren, registreren en communiceren. Inmiddels is hierin een extra mogelijkheid beschikbaar gekomen, namelijk het eenvoudig en compleet verwerken van ADR-trainingen. Wij proberen het opleiders met deze extra’s zo makkelijk mogelijk te maken”, aldus Wouter Eijkelenkamp, directeur van Dation.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Makkelijk

“De grootste uitdaging binnen de ADR-module zat hem in de planning van de opleiding”, zo zegt Eijkelenkamp. “Er zijn acht varianten van de ADR die de kandidaat kan volgen, waarbij elke variant op een specifiek moment, gedurende de opleiding valt. Normaliter houdt de opleider hier met een Excel-schema bij wie op welk moment gepland wordt, maar onze tool vult de kandidaten automatisch op de juiste momenten in. Het is binnen de ADR-module dus mogelijk om verschillende trainingen te combineren in één ADR opleiding. Bovendien worden tarieven, facturen, CCV-kosten en bijscholingspunten automatisch per kandidaat verwerkt in het Dation-systeem. Geen dikke mappen met Excel-schema’s meer.” 

Samenwerking rijscholen

Vanuit de huidige groep gebruikers van het nieuwe Dation-systeem, is de vraag gekomen om juist ook voor de ADR een oplossing aan te reiken. Samen met deze groep gebruikers is er vervolgens een plan gemaakt, om zo te kijken hoe de ADR het best verwerkt kon worden binnen de processen van de bestaande rijschoolsoftware.

Eijkelenkamp geeft aan blij te zijn samen te werken met rijscholen. “Input vanuit de rijscholen is essentieel voor ons. Vooral op het gebied van deze complexe trainingen betrekken we de gebruikers graag actief in de ontwikkeling. Hierdoor creëren we uiteindelijk sneller een effectieve oplossing voor het probleem van de rijschoolhouder.”

Geïnteresseerd in deze of andere modules van Dation? Rijschoolhouders kunnen contact opnemen met het bedrijf voor een vrijblijvende afspraak.