Zingend de file door

Hoewel Nederlandse automobilisten veel tijd in de file doorbrengen, blijken zij zich best goed te kunnen vermaken. Veel vrouwen zingen mee met de muziek om de tijd te doden en mannen zingen, eten en bellen, zo blijkt uit onderzoek van pechhulpverlener Route Mobiel.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Minder files, meer seks

Uit eerder onderzoek, in opdracht van TomTom, blijkt dat bijna 30 procent van de automobilisten zo’n een à twee keer per maand in de file staat en voor 19 procent geldt dat ze drie tot vijf keer per maand in de file staan. Bestuurders zouden de filetijd liever besteden aan het gezin (60 procent) of het huishouden (37 procent). Opvallend is dat 12 procent van de automobilisten aangeeft meer seks te hebben als hij of zij minder in de file zou staan. 

Positiever

Files worden over het algemeen door vrouwen positiever ontvangen dan door mannen. Tweederde van de dames brengt de wachttijd meezingend met de radio door, tegen minder dan de helft van de mannen(43 procent).

Ergernissen

Een van de grootste ergernissen van vrouwen is het neuspeuteren van anderen in de file, zo blijkt uit het onderzoek van Route Mobiel. “Ik vind het echt heel smerig. Mensen hebben soms het idee dat ze alleen in de file staan”, zo zegt Renske Wagena uit Amsterdam. Daarentegen vinden mannen neuspeuteren veel normaler.
De helft van alle automobilisten geeft aan dat ze zich vooral ergeren aan automobilisten die troep uit het raam gooien. Ook rokers die met het raam dicht roken worden als ‘viespeuken’ ervaren. 

Mocht je in die file staan en er blijft iemand naar je knipogen, lachen of zwaaien…voor 5 procent van de automobilisten blijkt een file een uitgelezen moment om te flirten met medeweggebruikers.