De branche juicht 2toDrive toe

BOVAG-rijscholen en het CBR reageren verheugd op het besluit van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) om het experiment 2toDrive een definitief karakter te geven.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

In 2011 stond de BOVAG aan de wieg van het succes van 2toDrive middels een grootschalige campagne op SlamFM, YouTube en Facebook. Daarvoor was destijds het 16-jarige racetalent Beitske Visser het boegbeeld. “Uiteraard zijn we tevreden dat 2toDrive nu definitief wordt ingevoerd”, zegt BOVAG-woordvoerder Tom Huyskens. “Wij zien ook dat onze leden tevreden zijn met de resultaten en de slagingspercentages van 2toDrivers. Deze zijn gemiddeld hoger dan reguliere rijbewijskandidaten.”- aldus Tom Huyskens.

Het CBR is positief

Het CBR laat ook weten zeer positief te zijn over de definitieve invoering van 2toDrive. “Wij zien dat 17-jarigen die meedoen aan de proef, vaker goed voorbereid op het examen komen. Dat zien we ook terug aan de slagingspercentages, dat ligt hoger dan gemiddeld”- aldus Nathalie Dingeldein, woordvoerder van het CBR. 

Nieuwe kansen met 2toDrive

Rijscholen moesten volgens Huyskens in het begin wennen aan de jongere doelgroep. Zij hebben qua ‘nieuwe business’ vooral in de beginperiode van 2toDrive profijt gehad. Inmiddels is dat effect weggeëbd. Desondanks biedt 2toDrive nog altijd nieuwe mogelijkheden volgens Huyskens. Professionaliteit en betrouwbaarheid vormen wellicht een belangrijker keuzencriterium en rijscholen kunnen ook overwegen om juist de ouders en de coaches actief te gaan opleiden. 

Minderjarigen in de lesauto

Rijinstructeurs blijven ook in de toekomst werken met minderjarigen en volgens Huyskens moet de branche blijven werken aan verbetering van de kwaliteit. “Het rapport van de politie Rotterdam is een belangrijk signaal die niet mag worden gebagatelliseerd. Conclusies moeten niet te makkelijk worden getrokken en wij zullen hier uitgebreid aandacht aan besteden tijdens het volgende branchevoorzitters overleg”- aldus Tom Huyskens.