De eerste opleiding tot Trekkerinstructeur gestart

Bij De VerkeersAcademie in Nieuwegein start donderdag de eerste opleiding tot Trekkerinstructeur WRM-T. Al met al een historisch moment in de rijschoolbranche.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De opleiding van de eerste groep bestaat enkel uit een theorietoets en een praktijkexamen. Grote kans dat uit deze klas de allereerste trekkerinstructeurs met WRM-T in Nederland zullen zitten. Overigens zal dit in de groep niet voor extra druk zorgen.

Veel lesstof

Tijdens de introductie is de kandidaten verteld dat de hoeveelheid leerstof veel is. Zelfs meer dan voor een basisopleiding categorie B. Daarom zet De VerkeersAcademie vol in op de persoonlijke begeleiding. Eerste aanspreekpunt is de mentor, Danny Hinkenkemper. Hij zal de leerstof tijdens de eerste fase gaan behandelen. De leerstof wordt digitaal aangeboden. Op deze manier worden de  vorderingen van alle leerlingen goed in kaart gebracht. “Hier kan ik als mentor, en ook als docent, mooi op inspelen tijdens de opleidingsdagen. Ik weet namelijk precies waar op dat moment nog leerbehoeftes zitten", aldus docent Hinkenkemper.

E-learning

De leerstof wordt digitaal aangeboden en men kan er daarom ook voor kiezen om de opleiding volledig via e-learning te doen.“Volgende week publiceren we de opleiding via e-learning en daarvoor staan er al vijf kandidaten in de wachtrij. Wij zijn dan ook de enige opleider die deze opleiding via e-learning aan kan bieden”, aldus Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie. 

IBKI

Examens aanvragen blijkt nog lastig te zijn. “Er zijn nog steeds geen examendata en examentarieven bekend. We hebben veelvuldig contact met het IBKI hierover, maar ze kunnen nog niet aangeven wanneer de mogelijkheid wordt geopend examens te kunnen plannen”, aldus Kantelberg. “Toch vreemd als je bedenkt dat het IBKI stelt altijd een halfjaarplanning beschikbaar te hebben.” Kantelberg hoopt dat het IBKI de eerste week van juli toch examens voor Trekkerinstructeurs zal kunnen afnemen. “We blijven er elke dag naar informeren.” 

Andere opleidingen

Op donderdag 28 mei start de opleiding tot WRM-T Trekkerinstructeur in Zwolle. Met e-learning kan men starten vanaf 15 mei. Aanmelden kan via de website van De VerkeersAcademie of telefonisch via 030-6042514.