Nieuws voor rijscholen

Atlantische weg

De mooiste wegen van Europa

maandag 07 augustus 2017 | Daisy Kossen

Ben je van plan om met de auto op vakantie te gaan en vind je het niet erg om een beetje om te rijden? Probeer dan absoluut om één van deze wegen in je reisroute op te nemen. Hieronder vind je een lijstje van de mooiste en meest bijzondere wegen in Europa.

Peter Claassen Dubbele Bedieningen (advertentie)

Passo dello Stelvio – Italië

Passo dello Stelvio – Italië

De Passo dello Stelvio is een bergpas liggend in de Italiaanse Alpen. Om de op 2.758 hoge top te bereiken dien je maar liefst 48 haarspeldbochten te nemen. De bergpas is geliefd onder wielrenners en is dan ook vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië of de Giro. Vanwege sneeuwval is de Stelviopas het grootste gedeelte van het jaar gesloten. Wil je deze route rijden? Ga er dan in het late voorjaar of in de zomer naartoe.

Kustweg GI-682 – Spanje

Kustweg GI-682 – Spanje

De GI-682 ligt tussen de kustplaatsjes Sant Feliu de Guixols en Tossa Del Mar. Het is een weg van 25 kilometer lang met ontelbare (365!) bochten, die op een prachtige manier langst de kustlijn door de sensationele Spaanse rotsen kronkelt. De route geeft je dan ook een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. Er zijn veel mooie plekken waar je even een fijne tussenstop kunt maken en kunt genieten van het uitzicht.

Romantische Straße – Duitsland

Romantische Straße – Duitsland

De Romantische Straße is een van de bekendste toeristische routes in Duitsland. Ze slingert vanaf Beieren van Würzburg aan de Main naar Neuschwanstein en Füssen tot aan de voet van de Alpen en is zo’n 350 kilometer lang. De route brengt je door veel middeleeuwse steden en natuur. Enkele hoogtepunten zijn het 'sprookjeskasteel' Neuschwanstein en vakwerkstadjes als Rothenburg en Dinkelsbuhl. 

Atlantische weg – Noorwegen

Atlantische weg – Noorwegen

De Atlantische weg, of Atlantic Road is een deel van de Fylkesvei 64 in de provincie Møre og Romsdal in het westen van Noorwegen. De ruim acht kilometer lange weg laat je letterlijk over de Atlantische oceaan rijden. De weg verbindt de eilanden met het Noorse vasteland. Veel toeristen kiezen ervoor deze route in het naseizoen af te leggen, omdat ze de woeste stormen willen ervaren die de weg moet doorstaan. 

Causeway Coastal Route – Ierland

Causeway Coastal Route – Ierland

De Causeway Coastal Route begint in de hoofdstad Belfast en eindigt in de tweede stad van het land Londonderry. De weg van 310 kilometer loopt langs de kust en gaat soms een stukje het binnenland in. De route is bezaaid met zandstranden, vissersdorpen, dalen vol gaspeldoorn en klifpaden omzoomd door fuchsia's.

Transfăgărășan – Roemenië

Transfăgărășan – Roemenië

De Transfagarasan is een van de meest spectaculaire wegen ter wereld. De weg is 90 kilometer lang en loopt door en over het Făgărașgebergte, het hoogste gebergte van Roemenië, dat deel uitmaakt van de Transsylvanische Alpen. De Transfagarasan bereikt een hoogte van 2134 meter en heeft vele scherpe haarspeldbochten. De maximum toegestane snelheid is 40 kilometer per uur. In verband met hevig sneeuwval is de weg doorgaans gesloten tussen oktober en juni.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!