De nieuwste CBR vraagtypen al vanaf begin december bij VekaBest

Vanaf 1 januari zal het CBR twee nieuwe vraagtypen in haar theorie-examens opnemen, de enkelvoudige sleepvraag en de hotspotvraag. Deze nieuwe vraagtypen testen beter of iemand over de vereiste verkeerskennis beschikt en maakt een goed examenresultaat minder afhankelijk van het individuele taalniveau.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Vanaf de eerste week van december 2017 worden de nieuwe vraagtypen opgenomen in de lesmethodiek van VekaBest (Auto, Motor en Bromfiets). Zodat de rijschoolhouder zijn leerlingen direct al kan laten trainen met deze moderne methodiek en zij daarmee hun slaagkans kunnen vergroten.

Helemaal up to date

Vekabest wil de veranderingen snel doorvoeren in al het materiaal. De klassikale lessoftware van het VekaBest Theorie Platform krijgt een update in januari 2018. Ook bij theorie-leren.nl wordt alles ververst. De “speedtheorie” lessen (e-learning) voor leerlingen worden in een splinternieuw jasje gestoken, evenals de lespresentaties voor docenten. Ook alle oefenexamens (40 voor Auto, 25 voor Motor en 20 voor Bromfiets) zijn straks helemaal up to date.

Brancheorganisaties tevreden

De brancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB kunnen van harte instemmen met de nieuwe aanpak. Allereerst inhoudelijk, omdat de vereiste verkeerskennis nog meer voorop komt te staan. Maar ook organisatorisch, omdat met de huidige afspraken de verschillende partijen ruim voldoende voorbereidingstijd krijgen om hun diensten en producten aan te passen. Examenkandidaten zullen hiervan geen hinder ondervinden.