De snelste bestelbus ter wereld staat te koop (video)

snelste bus

Maar liefst 310,7 kilometer per uur kan hij halen. De snelste bestelbus ter wereld, een Volkswagen Transporter, staat te koop in Duitsland. De bus kreeg deze titel nadat hij tien jaar geleden een snelheidsrecord had gevestigd op het circuit in Nardò, Italië.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

De bus haalde maar liefst 310,7 kilometer per uur op het circuit (zie video hieronder). Nu staat de Volkswagen Transporter (opnieuw) te koop in Duitsland

De 3,6 liter-zescilinder boxermotor, afkomstig uit een Porsche 911 Turbo, was destijds 800 pk sterk. De onderkant werd gemodificeerd voor meer downforce en de bestuurdersstoel werd pontificaal in het midden gemonteerd, net als in een McLaren F1, schrijft het AD. Zo’n 3500 kilometer geleden is de 996-motor gereviseerd en vermoedelijk is het vermogen toen licht teruggetuned naar 638 pk. (foto's: Autohaus Schiemann)

bestuurstoel snelle bus
Nog steeds snel

Volgens de advertentie haalt de Transporter alsnog de top van 310,8 km/u. In 4,9 seconden accelereert de bus van 0 naar 100 km/u. Alle vijf inzittenden hebben een eigen kuipstoel en de bus is geschilderd in de Porsche-kleur van de 911 GT3 RS. Het handige is: je kunt hem laten uitlezen bij Volkswagen én Porsche. Dus er is altijd een dealer dichtbij wanneer ergens een controlelampje gaat branden.

Vorig jaar stond de auto ook te koop. De huidige prijs van 155.500 euro lijkt hoog, maar acht jaar geleden moest de race-bus, met toen nog 800 pk, nog 250.000 euro opbrengen.

Video