De VerkeersAcademie laat andere opleiders ver achter zich

De VerkeersAcademie is verreweg de grootste aanbieder in ons land als het aan komt op WRM-opleidingen. Haar marktaandeel beslaat maar liefst 44 procent van de totale markt, zo meldt Rij-instructie in de mei editie van haar vakblad.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het opleidingsinstituut laat daarmee de nummer twee op de lijst Firstt, dat een marktaandeel van 16,9 procent bezit, ver achter zich. Ondanks de samenwerking met franchiseketen NXXT. 

Slagingspercentages

Als we kijken naar de slagingspercentages zien we dat de verschillen bovenin klein zijn. Jongepier Verkeersopleidingen (68,4 procent) scoort het hoogst. Op de tweede plek staat De Veldhovense Rij-instructeurs Opleiding (67,2 procent) en daarna volgt De VerkeersAcademie (63,9 procent). Met name dat laatste percentage valt op volgens Rij-instructie, omdat het makkelijker is “om een hoog slagingspercentage te halen met een kleiner aantal afgeleverde WRM-instructeurs, dan met een groot aantal.”

De drie slechtst presterende opleiders zijn Ayat uit Amsterdam met 43 procent. Ook Verkeersschool Nelen (Amsterdam) en Firstt (meerdere vestigingen) presteren met beide 52,2 procent ruim onder het landelijk gemiddelde.