De zelfrijdende auto als potentieel moordwapen

De firma Blackberry, die betrokken is bij het ontwikkelen van de zelfrijdende auto, waarschuwt dat de nieuwe technologie in handen van hackers een potentieel moordwapen kan zijn.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het Canadese technologische bedrijf, vooral bekend van de smartphones, ontwikkelt soft  ware voor de zelfrijdende auto, in samenwerking met Baidu, een Chinees webbedrijf.

Geladen wapens

Zelfrijdende auto’s kunnen gehacked worden en gebruikt als geladen wapens” vertelde Blackberry-topman John Chen onlangs in de Britse Telegraph. “Zelfrijdende auto’s zijn geprogrammeerd met meer code dan een gevechtsvliegtuig, wat hackers een enorm scala aan data geeft om kwetsbaarheden in te ontdekken en virussen in te verbergen. Een auto met een virus is letterlijk een geladen wapen, stel je voor wat hackers hiermee kunnen" waarschuwt Chen.
 

Waarschuwing FBI

Al in 2014 waarschuwde de FBI voor de zelfrijdende auto als mogelijk wapen bij onder andere terroristische aanslagen. Tevens waarschuwde de FBI voor de gevaren als criminelen beide handen vrij hebben tijdens het rijden en wat voor effecten dit zou kunnen hebben.