Nieuws voor rijscholen

Motorrijders massaal beboet in Amsterdam

Man oefent voor rijexamen en leent ongevraagd buurman zijn auto

maandag 17 september 2018 | Miranda Schenkhuizen

Een 49-jarige man uit Oegstgeest is zondagmiddag aangehouden voor joyrijden en voor het rijden zonder rijbewijs. Tijdens de aanhouding verklaarde de man te oefenen voor zijn rijexamen.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Agenten vonden de man opvallend rijgedrag vertonen en zagen een portier niet goed dichtzitten. Ze besloten hem te laten stoppen. De bestuurder zette de auto aan de kant maar hierbij sloeg de auto twee keer af.

rijexamen

Na zijn aanhouding gaf de man al snel toe geen rijbewijs te bezitten. Ook vertelde hij aan het oefenen te zijn voor zijn rijexamen in de auto van zijn buurman. De buurman bleek hier niet van op de hoogte. De man had de auto zonder toestemming meegenomen..

Geen aangifte

De man heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. De buurman besloot geen aangifte doen voor het ongevraagd lenen van zijn auto.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!