Nieuws voor rijscholen

Vrachtwagen

Deadline voor chauffeurs komt wel erg dichtbij

maandag 22 augustus 2016 | Daisy Kossen

Duizenden chauffeurs hebben de verplichte bijscholing nog niet afgelegd en lopen daardoor het risico dat ze binnenkort niet meer mogen rijden. De tijd dringt. Ze hebben tot 10 september om de bijscholing te voltooien.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Stormloop

Dek Opleiding en Training in Goes geeft in een gesprek met PZC aan dat de drukte enorm is. Om de stormloop aan truckers op te vangen hebben ze vijf extra instructeurs ingezet. Tijdens de bijscholing leren de chauffeurs alles over de laatste verkeersregels en technieken in de voertuigen. Jos Dek, directielid van Dek Opleiding en Training, vertelt: “ Gekscherend gezegd: vroeger reed je een rondje rond de kerk en kreeg je je vrachtwagenrijbewijs. Maar in de loop der tijd is veel veranderd, zowel qua regels als techniek. Denk maar eens aan de digitale tachograaf. De 35 uur is opgedeeld in 28 uur theorie- en 7 uur praktijkles. Chauffeurs leggen niet per se een examen af, maar krijgen punten door aanwezig te zijn.” 

Problemen

Dek Opleiding en Training heeft bedrijven er vanaf het begin op gewezen dat het verstandig is om werknemers geleidelijk aan bij te scholen. Grote bedrijven hebben dit veelal gedaan. Bij kleinere bedrijven en zzp’ers is dit minder het geval. Daar is nog lang niet iedereen bijgeschoold. Chauffeurs die zich niet hebben bijgeschoold mogen na 10 september niet meer rijden. Een boete van 800 euro kunnen degenen verwachten die wel de weg op gaan.

Bron: PZC


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!