Pas op: de scholen beginnen weer

Je hebt ze misschien al zien staan langs de kant van de weg: posters die aangeven dat de scholen weer zijn begonnen. Deze posters wijzen weggebruikers erop dat de vakantie er weer opzit voor scholieren.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Kans op ongeval is groter

In de eerste drie maanden na de vakantie raken kinderen vaker betrokken bij een ongeval. Volgens Verkeers Educatiepunt is de kans op een ongeluk 30 procent groter. Dit is er enerzijds aan te wijten dat kinderen weinig ervaring in het verkeer hebben en doordat automobilisten kinderen niet meer gewend zijn in het straatbeeld. Als verkeersdeelnemer kan je ervoor zorgen dat je voldoende rekening houdt met de onvoorspelbaarheid van kinderen, je de maximumsnelheid niet overschrijdt en dat je verkeersonveilige situaties doorgeeft aan de gemeente.

Campagne

Over de jaarlijks terugkerende campagne vertelt Veilig Verkeer Nederland: “Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. Het is belangrijk om dan extra aandacht te besteden aan de verkeersveiligheid.”

De scholen in regio noord beginnen op 29 augustus, in regio midden op 22 augustus en in regio zuid op 5 september.

Bron: Metro Nieuws