Den Haag start opfriscursus autorijden voor ouderen

Om ouderen te helpen veilig deel te blijven nemen aan het verkeer en het toenemende aantal ongevallen onder ouderen terug te dringen, start de gemeente Den Haag samen met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus autorijden voor senioren.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Er zijn steeds meer ouderen op de weg. Onder andere door de vergrijzing nemen er steeds meer 75-plussers deel aan het verkeer en bezit een steeds groter deel van deze groep een auto. Helaas vindt ook het grootste aantal ongevallen op de weg plaats in deze doelgroep. Om ouderen te helpen veilig deel te nemen aan het verkeer, start de gemeente Den Haag samen met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus autorijden voor senioren.

bijspijkercursus

De opfriscursus start met een bijspijkercursus theorie. Hiernaast worden ook de ogen en het reactievermogen getest. Daarna is het tijd voor het echte werk en gaan de cursisten onder begeleiding van een rijinstructeur de weg op voor enkele praktijklessen.

Veilig verkeer

Volgens wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie Robert van Asten (D66) is de cursus een goede manier om het verkeer weer veiliger te maken. Hij vertelt Omroep-West:  'Helaas zien we het aantal verkeersslachtoffers weer stijgen. Ik denk dat we dat moeten gaan omdraaien. Iedereen heeft daar zijn eigen taak in en senioren willen graag in de auto blijven rijden.'

Rijbewijs behouden

De cursus is vrijwillig en puur informatief, dus de cursisten kunnen niet hun rijbewijs kwijtraken. Als blijkt dat iemand echt een gevaar op de weg is, adviseert Veilig Verkeer Nederland dringend de lesauto weer in te stappen.