Deze app verklaart rare geluiden in je auto

skoda soundanalysor

Skoda heeft een nieuwe gadget, namelijk de Soundanalyser. Deze app signaleert gekke geluiden uit je auto, bijvoorbeeld uit je motor. Door kunstmatige intelligentie signaleert de app wat het is en of je naar een garage moet.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De app vergelijkt de geluiden met geluiden in de database. Als de app enige verschillen opmerkt, gebruikt het een algoritme om te bepalen of het een probleem is en hoe dat kan worden opgelost. 

Op deze manier helpt "Sound Analyzer" om het onderhoud van voertuigen efficiënter te maken, de tijd die een auto in de garage doorbrengt te verminderen en een nog hogere klanttevredenheid te bereiken, zegt Skoda.

Slijtage

Zo kan de app aan slijtage onderhevige onderdelen herkennen en technici op de hoogte te brengen van nodige onderhoud. Hiervoor houdt het programma rekening met verschillende voertuigspecifieke parameters en analyseert het het gebruiksprofiel van de betreffende auto.

De software kan nu tien patronen herkennen, met een nauwkeurigheid van meer dan 90 procent. Onder meer voor componenten als het stuursysteem, de airconditioningcompressor en de koppelingen in de direct-shift versnellingsbak.