Surinaamse geslaagden wachten al sinds maart op rijbewijs

suriname

Geslaagde leerlingen in Suriname wachten al sinds maart op hun papiertje. De laatste dag dat rijbewijzen werden geprint zou vijf maart zijn geweest, meldt Surinamenieuwscentrale.nl. Volgens de politie zou er te weinig materiaal zijn.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Surinaamse media hechten weinig waarde aan die uitleg. Volgens Dagblad Suriname zou er wel materiaal voorhanden zijn bij verschillende bedrijven en zou de afdeling Rijbewijzen ook weten wanneer ze over dat materiaal kunnen beschikken.

E-rijbwijs

Het probleem zou liggen bij de overschakeling naar E-rijbewijzen. Het Korps Politie Suriname maakte afgelopen augustus bekend dat het E-rijbewijs binnenkort wordt geïntroduceerd. Iedereen met een E-identiteitskaart kan zo'n elektronisch rijbewijs aanvragen. 

Verder zou de afdeling dit jaar in maart starten met een efficientere werkwijze. Elke leerling die geslaagd is zou binnen tien werkdagen het rijbewijs in handen moeten hebben. 

Niet gelukt

Dat dat niet is gelukt blijkt. Het is eerder voorgekomen dat er te weinig materiaal was om rijbewijzen te drukken, met als resultaat dat er een flinke wachttijd ontstond. Surinaamse media kunnen het Korps Politie Suriname niet bereiken voor commentaar.