Dieselbendes roven tanks vrachtwagens leeg

Professionele bendes uit het voormalige Oostblok pompen op grote schaal dieseltanks van vrachtwagens leeg. Het gaat naar schatting om enkele honderden gevallen, waarbij al vele tienduizenden liters brandstof zijn gestolen.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Geprepareerde bestelbusjes

De criminelen tappen de diesel af uit geparkeerde trucks en hevelen de brandstof vervolgens over in geprepareerde bestelbusjes, met in de laadruimte een enorme tank.
De diefstallen vinden plaats in diverse regio's waaronder Rotterdam, Noord-Brabant (waaronder omgeving Den Bosch en Veghel) en Noord-Limburg.

Alert

Verzekeraar TVM, brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit waarschuwen bedrijven en chauffeurs alert te zijn op het dievengilde dat gewelddadige acties niet uit de weg gaat. Het gaat vooral om bendes uit Polen, Roemenië en Bulgarije.

Veilig parkeren

TLN adviseert om maatregelen te nemen in het kader van brandstofbeveiliging en te voorkomen dat diesel uit de tank wordt overgeheveld. Het onderweg veilig parkeren van voertuigen is cruciaal, maar ook het veilig parkeren op het eigen bedrijfsterrein is van groot belang. Zorg voor een goed beveiligd en afgesloten bedrijfsterrein.

Bronnen: TLN / AD