Dit jaar alsnog uitkering ESF-gelden rijscholen

Meer dan tweehonderd Bovag-rijscholen ontvangen alsnog dit jaar een uitkering van hun ESF-subsidies (Europees Sociaal Fonds). Het gaat in totaal om ongeveer honderdduizend euro aan subsidiegeld.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Soap

In 2012 ging het SOG - het kantoor dat de administratie voor de Bovag Rijscholen en uitkeringen van gelden uit het ESF verzorgde - failliet. Tweehonderd rijschoolhouders dreigden daardoor subsidie op rijinstructeuropleidingen mis te lopen. Gijs Kantelberg, directeur van de VerkeersAcademie, is opgelucht. Voor hem komt er eind aan een drie jaar durende soap. “Wij waren één van de geselecteerde opleidingsinstituten. Veel goede relaties van ons hebben een beroep gedaan op de subsidie. Het faillissement van het SOG heeft ons ontzettend veel extra werk bezorgd. Facturen moesten opnieuw ingediend worden, bankafschriften van tot zes jaar geleden moesten weer boven tafel gehaald worden en ga zo maar door. Onze medewerkers op kantoor zijn er erg druk mee geweest. Dat is niet erg, want je doet het voor de mensen die je goed kent.”

Uitbetaling

Bovag heeft de administratie veilig weten te stellen en de Stichting Scholingfonds Verkeersopleidingen gaat ervoor zorgen dat de ondernemers dit jaar nog hun geld krijgen. Kantelberg: “Dat nu het geld alsnog wordt uitgekeerd, betekent een einde aan een jarenlange onzekerheid of onze relaties wel hun geld wat hen was voorgespiegeld zouden krijgen. Het is toch fijn dat ze in deze tijden hun geld alsnog krijgen. Vaak gaat het om honderden euro’s. Dat is toch een mooi spaarpotje.”

De ESF-subsidies voorzagen in een dekking van 35 procent van de opleidingskosten. Dit percentage wordt misschien niet helemaal gehaald, maar het zal niet veel schelen, zo meldt Bovag.