Nieuws voor rijscholen

Wintersport files

Dit weekend lange files op weg naar wintersport

vrijdag 17 februari 2017 | Daisy Kossen

Dit weekend zullen naar verwachting weer zo’n 400.000 Nederlanders vertrekken op wintersport. De ANWB verwacht morgen een topdrukte op de wegen in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Lesautolease.nl (advertentie)

Flinke files

De ANWB waarschuwt voor files. Op zaterdag wordt er met name veel drukte verwacht op de doorgaande wegen in Duitsland en Frankrijk. Vanwege de winterse neerslag verwacht de verkeersdienst ook extra drukte Zwitserland en Oostenrijk. Op de terugreis moeten wintersporters rekening houden met controles bij de grensovergangen met Duitsland.

Sneeuwkettingen

Vergeet geen sneeuwkettingen mee te nemen. Deze zorgen voor extra grip en veiligheid als wegen flink besneeuwd zijn geraakt. Daar waar zelfs winterbanden tekort schieten, zorgen de kettingen ervoor dat je veilig je reis kan vervolgen. 

Meer ongelukken op de pistes

Tot nu toe hebben al zo’n 793 wintersporters de ANWB alarmcentrale moeten inschakelen in verband met een ongeluk. Volgens de alarmcentrale heeft dit te maken met veel ‘aanski-ongelukken’ op de drukke pistes. Ook de komende weken verwacht de alarmcentrale nog veel hulp te moeten verlenen.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!