Dodelijk ongeval met zelfrijdende auto niet te vermijden

Gisteren vond voor het eerst een dodelijk ongeval plaats met een zelfrijdende auto. De auto, van Uber, kon een overstekende vrouw niet ontwijken. De politie van de stad Tempe in Arizona laat vandaag, na analyse van camerabeelden, weten dat het ongeval hoogstwaarschijnlijk niet te vermijden was.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De politie concludeert aan de hand van onder andere camerabeelden dat het ongeval niet te vermijden was. De 49-jarige, dakloze vrouw stak plotseling, vanuit de schaduw, de weg over met haar fiets aan haar hand. Dit terwijl er een stukje verderop een oversteekplaats was. De zelfrijdende auto van Uber kon de vrouw niet ontwijken, waardoor ze kwam te overlijden. Ondanks dat de zelfrijdende auto enkele kilometers te hard reed, concludeert de politie nu dat ook in handmatige modus en met iets minder snelheid, de vrouw niet te ontwijken was geweest.

Volledige medewerking

Uber besloot gisteren, na het ongeval, tijdelijk te stoppen met het testen van zelfrijdende auto’s. Ook betuigden zij medeleven aan de familie van het slachtoffer. Zij beloofden hun volledige medewerking aan het onderzoek. Met auto’s van Uber vonden tot nu toe alleen kleine incidenten plaats, zoals een ongeval waarbij een auto op zijn kant belandde nadat een ander voertuig geen voorrang verleende.