Politie Londen gaat voor auto's op waterstof

Schoner rijden is een belangrijk thema op het moment. Veel bedrijven en overheden zijn op zoek naar dé duurzame manier van rijden. Elektrische auto’s zijn in opkomst maar ook naar andere duurzame oplossingen wordt gekeken. In Londen heeft de politie onlangs geïnvesteerd in auto’s op waterstof.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het politiekorps van Londen heeft elf politieauto’s op waterstof aangeschaft. Een klein begin, want het doel is om maar liefst 550 politievoertuigen op waterstof te bezitten in 2020. Met de aanleg van de vloot emissieloze politiewagens hoopt Londen de luchtvervuiling in de stad verder terug te dringen. De eerste auto’s op waterstof zijn al in gebruik genomen inmiddels dor het korps.

Snel tanken groot voordeel

De politieauto’s op waterstof rijden gemiddeld 500 kilometer op een volle tank. Grootste voordeel ten opzichte van elektrische auto’s is dat tanken met waterstof net zo snel gaat als het tanken met diesel of benzine, waardoor bij een lege tank een kort bezoekje aan een tankstation met waterstofpomp genoeg is. Helaas moeten bestuurder nog wel flink zoeken naar deze waterstoftankstation want er zijn er slechts vijf in Londen te vinden. De stad is van plan dit verder uit te breiden zodat rijden op waterstof ook interessanter wordt voor particulieren.