Door aanhoudende drukte wint motorrijden aan populariteit

In de drukker wordende steden is de motor een steeds populairder vervoersmiddel. Vooral in de grote steden zijn mensen het zat om in de file te staan. Het imago van de motor weet daarnaast velen te motiveren om op te stappen.

VERJO

— Advertentie —

Grote steden

Waar de motor het traditioneel gezien goed deed in buitenstedelijke gebieden, zijn het nu vooral de grote steden waar het voertuig populair is. Dit is volgens Arjan Everink, hoofd verkeer en opleidingen van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, deels te wijten aan het imago van de motor, wat toch iets stoers heeft. Everink geeft verder aan dat retromodellen erg in zijn en steeds meer merken van dit soort modellen op de markt brengen. De aantrekkende economie zou verder ook deels verantwoordelijk zijn voor de interesse voor de motor. 

Animo voor lessen

Rijscholen melden dat er momenteel veel animo voor motorlessen is. Dit terwijl het in het najaar meestal rustiger is op dit vlak. Volgens het CBR stijgt daarnaast het aantal mensen dat examen doet voor het motorrijbewijs. Het totaal aantal motorrijexamens kan dit jaar wel eens het hoogste punt sinds jaren bereiken. De verkoop van motoren zit daarnaast ook flink in de lift. Het aantal steeg met bijna 12.000 naar het hoogste niveau sinds 2009.