Drive4Life weer een succes

Afgelopen zaterdag sloegen samenwerkende rijscholen uit Haarlem en omgeving de handen ineen voor 3FM Serious Request met Drive4Life in hartje Haarlem. Een gezellige en leerzame dag voor bezoekers, rijinstructeurs en het Drive4Life team.

VERJO

— Advertentie —

De vierde editie van de verkeersveiligheidsdag vond opnieuw plaats in Haarlem. Rijscholen uit de omgeving Kennemerland bundelden de krachten voor 3FM Serious Request. Dit jaar werden donaties ingezameld voor het Rode Kruis. Mede-initiatiefnemer Mike van den Bos was de hele dag aanwezig, samen met de rijinstructeurs die Drive4Life mogelijk hebben gemaakt.

Een succesvolle vierde editie

“We hebben veel bezoekers gehad en meer dan € 600,- opgehaald voor het Rode Kruis”, vertelt Mike van den Bos, mede-initiatiefnemer van Drive4Life. “Er werden meer dan 30 proeflessen gegeven voor de auto, bromfiets, motor en aanhanger. Iedereen was dol enthousiast en voor alle leeftijden was er wel iets te beleven.” Samen met collega ondernemers was hij de hele dag aanwezig om bezoekers te begeleiden bij alle activiteiten rondom verkeersveiligheid. Er werden circa 30 proeflessen gegeven voor de auto, bromfiets, motor en aanhanger. 

Ongevallensimulator

De ongevallensimulator was dit jaar weer heel populair. Bezoekers leerden hoe je veilig uit een auto komt als deze op zijn dak ligt. “Het is minder eng dan ik had gedacht”, vertelt een jonge dame die net uit de ongevallensimulator stapt. Ze is blij dat ze het een keer mee heeft gemaakt. “Als ik het moet meemaken, dan doe ik dat liever in een simulator. Nu begrijp ik wat de instructeur bedoelde met de benen op het plafond, ik dacht dat het onmogelijk zou zijn en ik ben blij dat ik een gordel om had”. 

SMS’en achter het stuur

Ervaren bestuurders konden de rijvaardigheid opfrissen of ze stapten naast een instructeur die hen slippend en driftend alle hoeken van het terrein liet zien. Tevens was er een compleet parcours waar bezoekers konden ervaren wat afleidingen, zoals bellen en sms'en achter het stuur voor een effect hebben. “We hebben veel ingrepen moeten doen”, vertelt Mike. Zo zagen wij dat deelnemers keurig een rondje konden rijden zonder smartphone in de hand; maar toen zij hetzelfde rondje reden met de smartphone in de hand, ging het mis. “Het valt niet mee om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn achter het stuur”, vertelt Dennis Goes, mede-initiatiefnemer van Drive4Life en eigenaar van Autorijschool Goes en Boonstra. Met deze ervaring hoopt hij dat bestuurders gaan beseffen hoe gevaarlijk het is om een smartphone te gebruiken achter het stuur. 

Drive4Life in 2016

Na een succesvolle vierde editie zijn Mike en Dennis volop bezig met plannen voor volgend jaar. “We willen Drive4Life zeker voortzetten”, laat Mike weten. “Voor volgend jaar hebben wij al een aantal zaken gepland en we zullen na de jaarwisseling weer bij elkaar komen”, aldus Mike van den Bos.