Duitsland wil weer rijles geven

De Duitse Branchevereniging BVF geeft middels een persbericht aan dat de rijscholen in het land klaar zijn voor een heropening. De vereniging heeft richtlijnen opgesteld waarmee veilig rijlessen gegeven kunnen worden.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De BVF geeft middels een brief aan klaar te zijn voor een heropening. "De hygiëneconcepten zijn aanwezig", zegt Dieter Quentin, voorzitter van de BVF. "De implementatie bij de rijscholen is al begonnen. '

Veel onduidelijk

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de rijscholen in Duitsland weer open kunnen. De BVF eist een snel tijdsperspectief. "Dit is niet alleen verplicht, om de rijscholen planningszekerheid te bieden en een faillissementsgolf te voorkomen. Ook mag niet worden vergeten dat voor veel beroepen een rijbewijs een belangrijke vereiste is", zegt Quentin. "Rijscholen zijn een belangrijke bouwsteen, zodat je kunt blijven werken in relevante beroepen."

In sommige gemeenten mogen rijscholen al wel open zijn, in andere niet. Die verwarring vindt Quentin niet goed en hij pleit dan ook voor een landelijke aanpak, met bescherming. 

Richtlijn

De vereniging heeft de volgende richtlijnen opgesteld:

- Alle rijscholen moeten een hygiëne-plan hebben

- Er moet voldoende afstand gehouden worden bij theorieles en minder leerlingen in een klas

- Bij rijles in een voertuig waar geen afstand gehouden kan worden is een mondkapje verplicht

- Er mogen maar twee personen in het voertuig zitten (leerling en instructeur)

- Bij motorrijles moeten leerlingen hun eigen beschermende kleding en helm dragen