Duizenden theorie-examens afgelopen drie dagen afgezegd

CBR kampt al tenminste drie dagen met een ICT-probleem. Hierdoor zijn de afgelopen dagen al duizenden theorie-examens noodgedwongen afgezegd. Het gaat hierbij om de theorie-examens die in de nieuwe stijl worden afgenomen in Haarlem, Eindhoven, Groningen en Schelluien.

VTO

— Advertentie —

Ook examens in Rijswijk en Arnhem die in de nieuwe stijl worden afgenomen zijn tot woensdag 13:00 uur afgelast, zo laat het CBR weten. Na 13:00 zouden de examens weer kunnen worden afgenomen vanaf deze twee locaties. 

Oplossing

Een team van in- en externe experts werkt ook woensdag weer aan een structurele oplossing en alternatieven zodat kandidaten zo snel mogelijk examen kunnen doen. Op andere examencentra zet het CBR extra personeel in, om leerlingen toch theorie-examens te kunnen laten maken.

Het CBR stuurt persoonlijke berichten naar kandidaten van wie het theorie-examen wegens deze omstandigheden niet door kan gaan. Zij zullen met voorrang een nieuw examenmoment aangeboden krijgen of ze krijgen hun geld terug. 

Onduidelijk

Het is nog onduidelijk wanneer de storing wordt opgelost en kandidaten het theorie-examen in de nieuwe stijl kunnen gaan maken. Het CBR adviseert daarom kandidaten voor vertrek naar het examencentrum op de website van het CBR te kijken voor de laatste stand van zaken. Overigens gaan de individueel begeleide examens in Den Bosch, Heerlen, Nijmegen en Leeuwarden wel gewoon door.