Tientallen gedupeerden door Rijschool Heerenveen

Rijschool Heerenveen uit Friesland heeft tientallen slachtoffers gemaakt. Leerlingen die rijles hebben genomen bij de rijschool hebben fors vooruit betaald, maar de rijschool bleek achteraf ineens onbereikbaar, zo is te zien in het televisieprogramma Onopgeloste Zaken. “Ik vind dat ik bestolen ben”, zo zegt Frea Beukens, één van de slachtoffers.

VTO

— Advertentie —

Onbreikbaar

“Ik heb gemaild, meerdere keren gebeld en contact gezocht via WhatsApp. Helemaal niets hoor ik meer. De politie kan niets voor mij betekenen”, zo zegt Beukens. “Ik heb het geld al betaald, maar ik hoor helemaal niets meer”, zo zegt ook een ander slachtoffer. 

Relatiebreuk

In het televisieprogramma verklaart de eigenaar van de rijschool een relatiebreuk te hebben met zijn vrouw, die mede-eigenaar is van deze school. En hoewel de man de journalist doorstuurt naar de mede-eigenaar, doet zijn vrouw exact hetzelfde. Leerlingen staan met hun rug tegen de muur. De lessen zijn betaald, maar ze kunnen fluiten naar hun geld. 

Afspraak

Na verloop van tijd krijgt een van de programmamakers contact met de rijschoolhouder. Hij maakt een afspraak voor een ‘eerste rijles’ , maar ook die afspraak komt de man niet na.
Na enig onderzoek bleek de rijschool een tijd geleden te hebben gereden onder de vlag van franchiseondernemer NXXT. Na aanhoudende kritiek heeft NXXT de samenwerking stopgezet. “Het is vreselijk dat klanten hard sparen voor hun rijlessen bij een goede club als NXXT en erachter komen dat de franchiseschool afspraken niet nakomt. Dit is ook de reden waarom wij niet meer met deze Rijschool Heerenveen konden samenwerken”, zo zegt de directeur van NXXT Jan Catsburg.

Oplossing

Rijschool NXXT – die dus al enige tijd niet meer samenwerkt met Rijschool Heerenveen - biedt alsnog de gedupeerden drie rijlessen, een praktijkexamen en een slipcursus aan.
De website en Facebookpagina van Rijschool Heerenveen zijn inmiddels uit de lucht.