Een WRM-bijscholing op niveau: Gesprekstechnieken

Rijden

Op zoek naar een bijscholing waar je echt iets van leert? Dan moet je zeker de WRM-bijscholing gesprekstechnieken volgen, zo blijkt uit een rondgang na de pilot van afgelopen week. "Dit smaakt naar meer".

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Eigenlijk zou de bijscholing al eind vorig jaar hebben plaatsgevonden, maar ging dat niet vanwege de lockdown. "En dit is nou typisch een bijscholing die je live in de klas moet doen. We werken met een docent van ons, een ervaren trainer op het gebied van communicatie en een trainingsacteur. Dat moet je in levende lijve ervaren," zegt Gijs Kantelberg van De VerkeersAcademie. "En gelukkig kon dat op een veilige manier."

Het oefenen met een acteur is erg leerzaam en leuk om te doen en zij deed het ook erg goed.

Goede reviews

Wat de training inhoudt? "In deze training gesprekstechnieken is ons uitgangspunt de dagelijkse praktijk van jou als rijinstructeur. Naast theorie gaan we ook veel oefenen met behulp van een professionele trainingsacteur. Leren door doen is namelijk de leukste manier van leren!" aldus Kantelberg.

"Onder leiding van een ervaren trainer richten we ons op de soms lastige en moeilijke gesprekken die je als rijinstructeur voert met leerlingen, ouders en examinatoren. Na deze training ben je beter in staat om deze effectiever en prettiger te laten verlopen. De reacties achteraf waren heel erg positief. Uiteraard zijn er tips om het de volgende keer nog beter te doen en die nemen we mee voor de volgende keer."

Steeds meer telefoontjes van ouders

Een van de deelnemers was Ruud Schreijer, eigenaar van de gelijknamige rijschool uit Hoorn. "Wij hebben deelgenomen, omdat de vragen die wij krijgen, zowel in de auto als telefonisch, steeds minder gaan over het "product", maar meer over prijs en weinig lessen. Dit resulteert in steeds meer telefoontjes van ouders. Nu heb ik daar zelf niet zoveel problemen mee. Sommige van mijn medewerkers hebben daar echter wel moeite mee." Dus nam hij al zijn collega's mee.

"Het draait meer om hoe voorkomen we deze telefoontjes. Dus met andere woorden, hoe tackel je dat in de auto al. Uiteraard hebben we de cursus geëvalueerd en heeft het geleid tot andere ingangen, dus we hebben de bijscholing positief ontvangen."

Best intensief

"Afgelopen woensdag samen met mijn collega Edwin deelgenomen aan de cursus gesprekstechnieken omdat ik veel waarde hecht aan de communicatie met ouders, leerlingen, collega’s en examinatoren," zegt Leonie Grave van Rijschool Grave uit Bathmen. "Tijden veranderen en ook de communicatie met anderen verandert en het is altijd goed om dit bij te scholen. De bijscholing heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Het was best intensief en na afloop van de cursus ging ik naar huis met het gevoel zeker iets geleerd te hebben"

"Het oefenen met een acteur is erg leerzaam en leuk om te doen en zij deed het ook erg goed. Ook de feedback van de andere cursisten helpt je om na te denken hoe je gesprekken voert.

Kortom, leerzame dag die ik collega’s zeker zal aanraden"

Meer informatie

Ben jij ook op zoek naar een training waar je veel van leert? Kijk dan op de website van De VerkeersAcademie en meld je aan.