Breaking: rapport Roemer vroegtijdig uitgelekt

roemer

Het werk van de Commissie Roemer zit erop. Woensdag wordt het rapport door Emiel Roemer aangeboden aan minister Van Nieuwenhuizen. RTL Nieuws heeft het rapport al in handen en publiceert er over.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Zo schrijft RTL Nieuws, dat als het aan de commissie ligt,  leerlingen meerdere theorie- en praktijktoetsen moeten afleggen om een autorijbewijs te halen. Rijinstructeurs en rijscholen moeten dan voldoen aan strengere eisen. En er moet een speciale inspectie komen, die toeziet op de kwaliteit van rijlessen.

Misstanden

De rijscholenbranche heeft namelijk al jaren te kampen met allerlei misstanden, zoals examenfraude, instructeurs die slecht les geven en financieel wanbeleid. De branche heeft zelf geprobeerd orde op zaken te stellen, maar toen dat niet lukte heeft Cora van Nieuwenhuizen aan Emiel Roemer gevraagd verbeterplannen op te stellen. 

Slagingspercentages

RIS-rijscholen blijken een fors hoger slagingspercentage te hebben dan rijscholen die op de 'traditionele manier les geven'. Het verschil is veel groter dan RTL Nieuws noemt. Ze hebben op hun website een zoekmachine staan, waarmee je de beste rijscholen van iedere regio kunt zoeken.

Het volledige rapport wordt woensdag 14 april om 13.30 uur uitgereikt.

Het hele artikel vind je op de website van RTL Nieuws.