Nieuws voor rijscholen

brood

Eerste broodfonds voor rijscholen is een feit

vrijdag 12 oktober 2018 | Miranda Schenkhuizen

Het eerste broodfonds voor rijscholen is sinds gisteravond een feit. Het fonds, gezamenlijk opgericht door een twintigtal rijschoolondernemers, zorgt ervoor dat ook deze groep zelfstandigen een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Om elkaar te steunen bij ziekte wordt elke maand een vast bedrag opzij gezet. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Over het broodfonds worden alle besluiten gezamenlijk genomen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De zogenaamde ‘afsprakenbijeenkomst’ die gisteravond plaatsvond in Apeldoorn werd georganiseerd door het LBKR (Landelijke Beroepsgroep Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche). Jos Post van LBKR:”We zijn blij dat we konden bijdragen aan de oprichting van het broodfonds. Het broodfonds wordt beheerd door de ondernemers zelf en is niet van LBKR.”Post vindt het belangrijk dat het broodfonds er is:”Het is belangrijk dat ook kleinere zelfstandigen zoals rijinstructeurs een  arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben. Dat wij daar aan bij hebben kunnen dragen is natuurlijk erg mooi”.

Voorzitter gekozen

Tijdens de  afsprakenavond is het reglement besproken dat de basis van het broodfonds gaat vormen. Ook is de voorzitter benoemd. Sandra Konings van rijschool Konings uit Apeldoorn zal deze taak op haar nemen.

 

Meedoen kan nog

Sandra Konings geeft aan dat wie nog graag mee wilt doen maar nog geen info avond heeft bijgewoond,  zich aan kan melden bij Gerda van Voorst of Sandra Konings en alvast een informatie avond elders in het land bijwonen. Meer informatie via:
https://www.broodfonds.nl/nieuws/agenda


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!