Elektrische deelvoertuigen vanaf vandaag te leen in Rotterdam

Na de deelfiets en de deelscooter start vandaag in Rotterdam een proef met het delen van kleine elektrische voertuigen. De compacte brommobielen van Lev zijn bedoeld voor comfortabele, korte ritten in de stad.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Rotterdam zoekt naar slimme oplossingen die bijdragen aan een gezonde en bereikbare stad. Verkeerswethouder Judith Bokhove is enthousiast over de Lev, een wagentje vergelijkbaar met de Birò. ,,De Lev kan goed stadsritjes met de auto vervangen. Zo hebben minder Rotterdammers een auto nodig die een groot deel van de tijd alleen maar geparkeerd staat. Op die parkeerplekken zie ik liever groen of ruimte om je fiets neer te zetten.’’ De Lev neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een auto. Het wagentje biedt ruimte voor twee personen en een klein beetje bagage. De elektrische wagens rijden maximaal 45 kilometer per uur en rijden op de weg, ze mogen niet op het fietspad.
 

Gratis parkeren

Beperkingen zijn er wel. De brommobiel moet binnen een bepaalde cirkel blijven, maar kan daar dan wel gratis worden geparkeerd. De Lev is ook niet onbeperkt beschikbaar: je kunt er alleen tussen zeven uur ‘s ochtends en elf uur ‘s avonds mee rijden.
,,Lev streeft naar een leefbare stad met minder luchtvervuiling, minder files en meer groen. We hebben Rotterdam gekozen uit meer dan 20 Europese steden om het concept te testen”, zegt directeur Ytzen Zeilstra van Lev, dat deel uitmaakt van het Amerikaanse deelautoplatform Getaround.

 

www.ad.nl/rotterdam/vanaf-nu-kan-je-deze-deelautootjes-huren-in-rotterdam~ad19e1db/ »