Even voorstellen: nieuwe VRB voorzitter Jos van Zuylen

Jos van Zuylen vrb

Brancheorganisatie Vereniging Rijschool Belang (VRB) heeft een nieuwe voorzitter, Jos van Zuylen. Tijd om even kennis te maken met deze rijschoolhouder.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Tijdens de ledenvergadering van VRB werd het spreekwoordelijke stokje overgedragen. Jos van Zuylen is de nieuwe voorzitter van VRB. Wij waren benieuwd wie hij is en wat zijn plannen zijn.

Rijschool

"In 1985 ben ik middels defensie de opleiding tot rij-instructeur gaan doen en heb daar mijn instructiebewijs B en C gehaald", begint Van Zuylen. "In de jaren erna heb ik categorie A, CE en D erbij gehaald."

Jos van Zuylen heeft sinds 2005 een eigen rijschool, samen met zijn vrouw. "In ons bedrijf werken zes instructeurs fulltime en daarnaast geven mijn vrouw en ikzelf ook nog rijlessen. We verzorgen rijlessen voor de categorie A, B, BE, C en CE en daarnaast geven we theorieopleidingen en Code 95 trainingen." 

Het is inmiddels echt een familie bedrijf. "Het kantoorwerk doe ik samen met mijn vrouw en zoon. Hij is ook een van de zes instructeurs." Voordat hij zijn eigen rijschool had, werkte hij in loondienst. 

"Het blijft een uitdaging om iemand op te leiden voor zijn rijbewijs. Je begint blanco en eindigt met het felbegeerde 'roze papiertje'."

Instructeur

Hij vindt het nog steeds erg leuk om instructeur te zijn. "Tot op heden vind ik het nog elke keer een uitdaging om iemand op te leiden voor zijn rijbewijs. Je begint blanco en eindigt met het felbegeerde 'roze papiertje'. Dat is nog steeds de reden waarom ik rijinstructeur geworden ben."

"Daarnaast vind ik het leuk om ondernemer te zijn, met name de combinatie tussen het runnen van een bedrijf en het les geven. Meestal in de categorie C/CE, maar ik spring bij daar waar het nodig is." 

VRB

Van Zuylen is al langer betrokken bij de brancheorganisatie. "Ik ben nu 2 jaar bestuurslid bij de VRB, waarbij ik met name de belangen behartigde met datgene wat met de categorieën C, CE en D en de nascholingen te maken had. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van de vereniging en ben ik enorm betrokken geraakt met het reilen en zeilen binnen deze club."

Die betrokkenheid wil hij nu als voorzitter ook laten zien. "Ik ga me, net als ik al deed overigens, inzetten voor onze leden. Dit doe ik met dezelfde passie, die ik ook heb als instructeur en ondernemer. 95% inzet is voor mij geen optie", voegt hij eraan toe.

Van Zuylen geeft aan dat met het voorzitterschap en nieuwe bestuursleden, VRB weer compleet is. "Door de komst van Lisette Zadelhoff en Dorine van der Willik, is het bestuur weer op volle kracht en is de rust weer terug gekeerd."

Veiligheid

Over zijn doel voor de branche kan Van Zuylen het volgende alvast zeggen. "Over wat ik wil veranderen binnen de branche kan ik duidelijk zijn."

"Ik wil een gezonde branche, die eerlijk is naar de consument, met het uiteindelijke doel om de verkeersveiligheid van nieuwe automobilisten naar een hoger plan te trekken. We moeten er naartoe streven dat de ongeval cijfers weer gaan dalen."